Луганський обласний фестиваль народної творчості проведуть у Рівному

Луганський обласний фестиваль народної творчості проведуть у Рівному

Обласний фестиваль української іграшки та гри, який п’ять років поспіль приймала Кремінна, цьогоріч відбудеться у Рівному. Про це повідомила Лугансько ОВА.

4 вересня на гостей фестивалю чекатиме насичений мистецький день на трьох основних локаціях: Рівненська обласна філармонія, Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека та “Етносадок” на вул. Драгоманова, 22.

Це дозволить переселенцям з Луганщини відчути підтримку у новому місті та ближче познайомитися з Рівним та його мешканцями. Протягом п’яти років фестиваль української народної іграшки та гри походив у Кремінній.

“Кожен народ, кожна нація тримається на прадідівських традиціях, звичаях, символах, віруваннях. Однією з таких традицій є українська народна іграшка та гра – це пам’ять етносу, історія буття нашого народу, яка об’єднала в собі любов, добро, гумор, наполегливу працю та славу нашого народу. Сьогодні вони стали для нас магічним талісманом та символом зв’язку між поколіннями”, - пишуть організатори фестивалю.

Минулого року фестиваль проводили на березі річки Красна Кремінської об’єднаної територіальної громади. Тоді у заході взяли участь близько 3000 відвідувачів та 400 творчих колективів, об’єднань, працівників закладів культури, майстрів декоративно-прикладного мистецтва Луганської області з 22 громад.

Свято іграшки
 

Наступного тижня жителів Луганщини запрошують на “Фестиваль думок”.