Викрили у державній зраді «кадровика» окупаційного СІЗО на Луганщині, де катують українських патріотів

Викрили у державній зраді «кадровика» окупаційного СІЗО на Луганщині, де катують українських патріотів

СБУ задокументувала державну зраду мешканця села Піски на Старобільщині, який в умовах воєнного стану добровільно обійняв посаду у самопроголошеному «Старобельском следственном изоляторе УИН МВД лнр».

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Співробітники СБ України встановили, що фігурант перейшов на бік ворога невдовзі після захоплення Старобільщини російськими окупаційними військами. Він добровільно погодився на пропозицію окупантів і вступив до структурного підрозділу незаконно створеного правоохоронного органу.

З травня цього року він очолює відділ кадрів окупаційного слідчого ізолятору.

Правопорушнику повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.
Відповідно до ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Підозрюваного оголошено у розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Наразі Старобільський слідчий ізолятор є одним із сумнозвісних серед місцевих мешканців місць незаконного позбавлення волі, де в очікуванні «суду» у нелюдських умовах утримуються українські патріоти.

ізолятор

Раніше за матеріалами СБУ було повідомлено про підозру в колаборантській діяльності іншим призначеним окупантами «посадовцям» СІЗО – «т.в.о. заступника начальника закладу – начальнику відділу інтендантського та комунально-побутового забезпечення» та «начальнику відділу режиму та охорони».