ЗСУ знешкодили місце зосередження російських військ на Луганщині

ЗСУ знешкодили місце зосередження російських військ на Луганщині

Знешкоджено місце зосередження російських військ у Перевальську, медзаклади Новоайдара переповнені пораненими.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

В результаті ефективних високоточних ударів в районі Перевальська трупи російських солдатів вивозили у переповнених вантажівках. Зафіксоване влучання й у казарму в Лисичанську.

Відомо про значні втрати росіян на Слобожанському напрямку. Так, 202-й та 204-й стрілецькі полки 2 армійського корпусу окупаційних військ, що брали участь у бойових діях, спішно виведені та підлягають розформуванню.

Через велику кількість поранених у Новоайдарі під військові шпиталі терміново перепрофільовують цивільні медичні заклади, зокрема й дитячу лікарню.

Після блокування мобільного Інтернету окупанти почали вимикати і кабельний. Наприклад, у Сватовому.

Окупанти придумали новий спосіб мобілізувати чоловіків. Це використання цивільних мікроавтобусів із надписом «Продам», які не викликають почуття небезпеки, допоки звідти не виходять за тобою військові.

Протягом минулої доби Сили оборони України успішно відбили атаки в районах населених пунктів Одрадівка, Зайцеве, Бахмут, Весела Долина, Авдіївка та Новомихайлівка.

Авіація Сил оборони здійснила 18 ударів по місцях зосередження живої сили і техніки противника. Підтверджено ураження 13 опорних пунктів, районів зосередження озброєння і військової техніки та 5 позицій комплексів протиповітряної оборони.

Противник обстрілював інфраструктуру із танків та артилерії різних типів:

  • на Краматорському напрямку по населених пунктах Пришиб, Тетянівка, Крива Лука, Озерне, Пискунівка, Райгородок, Стародубівка, Білогорівка, Сіверськ, Роздолівка, Спірне, Миколаївка, Краматорськ, Івано-Дар’ївка та Верхньокам’янське;
  • на Бахмутському напрямку по населених пунктах Нью-Йорк, Лиман, Миколаївка Друга, Зайцеве, Одрадівка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Яковлівка, Веселе, Суха Балка, Весела Долина.

Як повідомлялось, Гайдай покроково окреслив, як і хто буде відновлювати життя на деокупованій Луганщині.