Окупанти планують провести “референдум” 23 вересня

Окупанти планують найближчим часом провести “референдум”

Незаконний “референдум” щодо окупованих територій України планують провести з 23 по 27 вересня. Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ та російські пабліки. Разом з тим 20 вересня ввечері очікують звернення путіна та шойгу до “народу”.

Експерти пророкують, що після проведення незаконних “референдумів”, росія приєднає “лднр” та оголосить офіційну війну задля загальної мобілізації.

“За своєю традицією російсько-окупаційні адміністрації у Луганську та Донецьку вирішили розіграти давню совєтську карту, яка називається “по запросам трудящіхся”.

Так “трудящієся” з числа так званої “громадської палати”, усвідомлюючи, що наступ українського війська не залишить нічого від їх недореспублік, звернулись до росії з проханням якнайшвидше провести референдум про “приєднання” окупованих областей України до складу країни-агресора. Так зване “волевиявлення” має відбутись з 23 по 27 вересня, а участь у ньому можуть узяти навіть ті люди, що фактично не живуть у регіоні. Знаючи прозорість виборчих інституцій рф, участь у вирішенні долі окупаційної зони на Луганщині зможе вирішити навіть громадяни росії із Сизрані”, - написав у соцмережах голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, “референдум”, це підтвердження патової ситуації у стані колаборантів, адже Україна довела усьому світу та навіть окупантам свою спроможність очищати власну землю від непотребу. З точки зору міжнародного права і для подальших дій України і партнерів, всі російські псевдореферендуми - звичайна фікція, яка не змінить курсу на деокупацію.

Події декількох тижнів дали чітку картину про те, що росія не може дати ладу у власному проксі-об’єднанні “одкб”. Держава-окупант неспроможний надати збройну підтримку вірменському лідеру в протистоянні із Азербайджаном, а також не втручається у прикордонні сутичках двох членів блоку – Киргизії та Таджикістану.

Також він нагадав, що підготовка і організація проведення окупаційних “референдумів” є кримінальним злочином, за який нестимуть відповідальність всі до цього причетні.

Після новин про “референдум” акції російських компаній пробили чергове “дно”.

Акції

Результати «псевдореферендуму» дадуть рф змогу оголосити війну Україні і провести загальну мобілізацію.