На Луганщині мобілізують лікарів

На Луганщині мобілізують лікарів

Окупанти на Луганщині почали призов лікарів. Про це у соцмережах повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“За півроку окупанти так і не зрозуміли, що Луганщина – не якійсь там курськ чи воронеж. Навіть серед тих, хто залишився, багато таких, хто не буде спостерігати мовчки за свавіллям і розмінювати життя рідних на новеньку "ладу".

Склади з боєприпасами та місця скупчення росіян зазнали руйнувань практично в кожній громаді регіону. Окупанти же оголосили про мобілізацію цих медичних працівників.

Щоправда, мобілізація часткова – забирають поки що лише хірургів, травматологів, анестезіологів, фельдшерів та медсестер”, - написав Гайдай.

За його словами, при призові таких фахівців береться до уваги досвід роботи з травмами внаслідок бойових дій. У всіх військкоматах вже є списки тих, хто закінчив медичні навчальні заклади та перебуває на території так званої “лнр”. Хірурги, анестезіологи та травматологи будуть призиватися до 60 років, медсестри, фельдшери – до 55.

Тобто, із резервом у ворога насправді не все так добре, як кажуть у російських ЗМІ. А тут ще й авіація Сил оборони України протягом 26 вересня завдала 28 ударів. Підтверджено ураження понад 20 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та 7 позицій зенітних ракетних комплексів.

Ракетні війська і артилерія уразили 5 пунктів управління, 12 районів зосередження живої сили та техніки противника, 2 позиції зенітних ракетних комплексів, 3 склади з боєприпасами, а також понад 10 окремих важливих цілей.

Протягом доби підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Соледар, Курдюмівка, Зайцеве, Майорськ, Бахмут, Кам’янка, Первомайське.
Ворогом із різних видів озброєння обстріляні населені пункти:

- на Краматорському напрямку: Старий Караван, Озерне, Сіверськ, Спірне, Роздолівка, Веселе, Новоселівка, Щурове, Діброва, Закітне, Верхньокам’янське, Виїмка, Роздолівка, Білогорівка;

- на Бахмутському напрямку: Соледар, Бахмутське, Григорівка, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве, Майорськ, Юр’ївка, Яковлівка, Кліщівка, Одрадівка.

Раніше військові експерти повідомляли, що українські війська проводять наступальні дії у бік Лисичанська.