Судитимуть «прокурора» та «поліцейського», які служать окупантам на Луганщині

Судитимуть «прокурора» та «поліцейського», які служать окупантам на Луганщині

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування стосовно ще двох колаборантів, які у складі окупаційних силових структур укріплюють на захопленій росіянами території Луганської області злочинний режим російських загарбників.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Одним із фігурантів є 42-річний уродженець Рубіжного, який з липня цього року обіймає посаду «начальника відділу карного розшуку Троїцького РВ мвс лнр».

Раніше він працював у кримінальній міліції у справах неповнолітніх. Перед початком російсько-української війни звільнився з органів внутрішніх справ. Невдовзі після початку російської окупації добровільно пішов служити ворогу.

Інший правопорушник прислужує загарбникам у «прокуратурі Новоайдарського району генеральної прокуратури лнр».

Раніше 30-річний мешканець міста Ровеньки займався слідчою діяльністю у так зв. «генпрокуратурі лнр» у тимчасово окупованому Луганську. Після окупації Новоайдару приїхав туди «підсилювати» репресивний апарат, оскільки місцевих зрадників не вистачає.

Правопорушникам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч.7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Обвинувальні матеріли скеровано до Синельниковського міськрайонного та Тернівського міського судів Дніпропетровської області.

За добровільне зайняття посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, цим особам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, від 10 до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру ще 40 самопроголошеним депутатам на Донеччині й Луганщині, які голосували за проведення фейкового «референдуму».