Окупанти вирішили “відновити” 4 будинки на Луганщині з понад 3 тисячі зруйнованих

Окупанти вирішили “відновити” 4 будинки на Луганщині з понад 3 тисячі зруйнованих

До програми відновлення житла так званої «лнр» увійшли 4 багатоповерхівки Щастя та Рубіжного із близько 3 200 зруйнованих в регіоні.

Про це у соцмережах повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, так званий «уряд лнр» повідомив про внесення змін до «державної цільової програми з відновлення об'єктів житлового фонду, соціальної сфери та інфраструктури звільнених територій лнр».

Ними, зокрема, передбачається відновити на території міст Щастя та Рубіжне чотири багатоквартирні житлові будинки.

“Слід зазначити, що лише за попередніми підрахунками, на території Луганщини російською агресією пошкоджено або повністю зруйновано близько 3 200 багатоповерхівок. Відновлять – чотири!

Що насправді вміють окупанти, так це не виконувати обіцянки, а також посилювати обмеження.

Наразі вони перекрили в’їзд на Кремінщину, де в магазинах закінчуються харчі. Зокрема, люди не можуть потрапити ані в Кремінну, ані в Нову Краснянку”, - написав Гайдай.

Він додав,що продовжує існувати і нібито спростований митний контроль на кордоні з рф – перевіряють чоловіків, всі документів пасажирів, реєстрацію транспортного засобу, сканують речі.

У селі Піски Новопсковської громади представники так званої військової комендатури провели фільтраційні заходи проти місцевого населення. Близько 30 громадян викрадено та вивезено у невідомому напрямку.

Раніше повідомлялось, що жителів деокупованих сіл на Луганщині вмовляють виїхати.