Окупанти тікають з фронту, а підрозділи розформовують

Окупанти тікають з фронту, а підрозділи розформовують

У російських військових, які зараз базуються на Луганщині, значно погіршився морально-психологічний стан. У зв’язку зі значними втратами у підрозділах окупаційних військ почастішали випадки дезертирства.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

У зв’язку зі значними втратами в ході ведення бойових дій, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, у підрозділах окупаційних військ почастішали випадки дезертирства та значно погіршився морально-психологічний стан.

Так, після боїв у районі населеного пункту Майорськ, втратив боєздатність 1-й горлівський територіальний батальйон. Втрати у ньому склали понад 50 відсотків вбитими та пораненими, морально-психологічний стан військовослужбовців незадовільний. Командуванням противника розформувало зазначений підрозділ. Залишки особового складу розподілені по інших військових частинах.

А тим часом у Кадіївці окупанти ходять по будинках і проводять примусову мобілізацію місцевого населення.

В багатьох населених пунктах фіксуються випадки вимагання коштів за можливість уникнення мобілізації. Так, у Старобільському районі представники місцевих так званих «силових структур» пропонують уникнути «мобілізації» за грошову винагороду сумою до 15 тисяч доларів.

15 листопада російські війська на Куп’янському та Лиманському напрямках із танків та різнокаліберної артилерії обстріляли Новоселівське, Стельмахівку, Невське, Площанку, Макіївку та Білогорівку.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала по ворогу 14 ударів. Під ураження потрапили 11 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 3 позиції зенітно-ракетних комплексів противника.

Воїни українських ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, станцію радіоелектронної боротьби та склад боєприпасів окупантів.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ знищили штаб підрозділу росіян на Луганщині.