Нацгвардійці знищили 7 російських танків, 3 артустановки та 10 броньованих машин на Сході

Нацгвардійці знищили 7 російських танків, 3 артустановки та 10 броньованих машин на Сході

7 російських танків, 3 артустановки та 10 броньованих машин знищив один із підрозділів НГУ на минулому тижні на Куп'янському напрямку за допомогою беспілотників.

Про це під час щотижневого брифінгу представників Сил безпеки та оборони України заявив начальник служби Департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Олександр Мудренко.

Один з підрозділів розвідки Нацгвардії на минулому тижні за допомогою безпілотних авіаційних комплексів на Куп’янському напрямку знищив: 7 танків, 3 самохідні артилерійські установки, 10 бойових броньованих машин та 4 бліндажі з особовим складом росіян.

Загалом, підрозділи Нацгвардії за тиждень знищили 8 артсистем, 12 танків, 2 склади боєприпасів противника.

Артилерія Національної гвардії на минулому тижні здійснювала: вогневу підтримку підрозділів Сил оборони в ході наступальних дій на Херсонському напрямку та вогневу підтримку військ, що обороняються на Харківському, Бахмутському та Запорізькому напрямках.

«Артилерійськими підрозділами виконано понад 150 вогневих завдань з ураження живої сили, вогневих засобів та техніки противника. Підтверджено знищення складу боєприпасів та паливо-мастильних матеріалів, п’яти артилерійських систем, двох танків, двох бойових броньованих машин та до роти живої сили противника», – сказав Олександр Мудренко, додавши, що загалом на минулому тижні підрозділи розвідки Національної гвардії виявили 316 цілей противника.

Також, за словами Олександра Мудренка, авіацією Національної гвардії протягом тижня здійснено 14 бойових вильотів для вогневого ураження противника та 9 аеромедичних евакуацій.

«Не менш ефективно виконують бойові завдання із захисту Батьківщини підрозділи спеціального призначення. Завдяки їх професіоналізму було виявлено та знищено близько 40 осіб противника. Знищено три танки, дев’ять бойових броньованих машин, три одиниці автомобільної техніки та склад з боєприпасами», – підкреслив він.

За минулий тиждень під час виконання заходів правового режиму воєнного стану нацгвардійці затримали за скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень 1 369 осіб, з них 10 – за підозрою у причетності до скоєння злочинів проти основ Національної безпеки України.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ відтісняють ворога від Білогорівки.