Протягом тижня на східному напрямку відбулось понад 290 бойових зіткнень з окупантами

Протягом тижня на східному напрямку відбулось понад 290 бойових зіткнень з окупантами

«Найбільш складна, але контрольована обстановка залишається на Сході нашої країни, де протягом тижня відбулося понад 290 бойових зіткнень з противником».

Про це під час онлайн-брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України Олексій Громов .

За його словами, для досягнення своїх окупаційних планів противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Сіверському, Бахмутському та Авдіївському напрямках з метою оточення міста Бахмут та створення сприятливих умов для подальшої окупації Донецької області. Він додав, що водночас зс рф здійснюють невдалі спроби повернути втрачені позиції на Куп’янському напрямку.

«Противник розповсюджує інформацію та готує свої війська до так званого можливого загострення обстановки в період з 23 (а це вчора) по 28 листопада на російсько-українському кордоні. При цьому, ним очікується, що НАТО та Україна зажадають захопити прикордонні райони „миролюбної“ білорусі та росії. Це нагадує сценарій вже проведених білорусами навчань у вересні поточного року», - розповів Олексій Громов.

У рамках розгортання спільного регіонального угруповання військ так званої союзної держави на території білорусі продовжують перебувати підрозділи збройних сил російської федерації загальною чисельністю понад 9 тисяч осіб та понад 250 одиниць озброєння та військової техніки зі складу 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії західного військового округу. Вони в основному зосереджені у районах полігонів «Обуз-Лесновський», «Лепельський», «Лосвідо» та «Осиповичі».

«Близько 10-15 тисяч особового складу силових структур республіки білорусь готові взяти участь у так званій спеціальній військовій операції російської федерації. Насамперед через привабливість високого грошового забезпечення», - заявив бригадний генерал.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ знищили склад російських боєприпасів на Луганщині.