Сьогодні вшановують пам’ять жертв Голодомору-геноциду

Сьогодні вшановують пам’ять жертв Голодомору-геноциду

Щороку в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам’ять мільйонів жертв Голодомору 1932–1933 років. У цьому та наступному роках минає дев’ять десятиліть від злочину геноциду українського народу.

Про це повідомляє Український інститут національної пам’яті (УІНП).

Як в Україні вшанувати пам’ять жертв Голодомору в умовах повномасштабної війни:

  •  26 листопада, о 16:00, долучіться до загальнонаціональної хвилини мовчання.
  • Увечері в суботу візьміть участь в акції «Запали свічку» – засвітіть вогники у вікнах ваших осель як символ пам’яті про відібрані сталінським геноцидом життя. Цього року, коли російський режим, який є спадкоємцем радянського тоталітаризму, намагається занурити нашу країну в цілковиту темряву, цей жест пам’яті має особливий зміст. Єднаючись у такий спосіб у вшануванні тих, хто став жертвою геноциду голодом, ми нагадуємо собі й усьому світу, що темрява не може перемогти, що рано чи пізно зло засуджують, а жертв – пам’ятають і шанують.

Щодо пам’ятних заходів у Києві:
цього року у зв’язку з безпековою ситуацією доступ на територію Національного музею Голодомору-геноциду буде обмежено 26 листопада, з 12:00 до 17:00.

Для тих, хто має бажання віддати шану жертвам геноциду біля Музею Голодомору в Києві, доступ буде відкрито після 17:00. У цей час відбуватиметься запалення лампадок, організоване Українським інститутом національної пам’яті.

Цього року вшанування роковин Голодомору відбувається в умовах повномасштабної війни. Якщо ви маєте намір відвідати Музей Голодомору, будь ласка, дбайте про свою безпеку та не ігноруйте сигналів повітряної тривоги.