Найгарячіша лінія фронту: репортаж The New York Times із Лимана та Бахмута.

Українські військові в Бахмуті. Місто стало руйнівним виром як для російських, так і для українських сил. (25.11.22)

Бої за Лиман та Бахмут йдуть запекло, повідомляє The NYT, оскільки обидві армії прагнуть зайняти нові землі до зими.

"Україна докладає всіх зусиль, щоб повернути Лиман... Російські сили контролюють місто, але Україна сподівається використати його як ворота, щоб просунутися далі на схід і зберегти свою динаміку. Бахмут є точкою входу до частини регіону, яка все ще утримується українськими військами. Його захоплення також принесло б Росії перемогу після принизливого розгрому на півночі. Протягом останніх трьох місяців росіяни безперервно обстрілюють Бахмут", - наголошує видання.

The New York Times зазначає, що, за словами українських солдатів, до міста прибуло російське підкріплення, яке сповільнило їхнє просування принаймні на даний момент.

"Тут все змінюється дуже швидко", - повідомив журналістам NYT український солдат, дислокований на південь від міста.

"У Бахмуті українські війська, які розташовані навколо міста, "зношуються" і зазнають атак зі сходу та півдня. У них постійний потік жертв і втрат техніки. Принаймні, одне село на околиці Бахмута було захоплене росіянами на початку цього місяця", - пише видання.

New York Times про ситуацію в Бахмуті:

“Бахмут стає кривавим вирім для обох армій. До міського шпиталю поранених доставляють сотнями, оскільки останні пару днів росіяни намагалися наступати більш інтенсивно. Зараз обстріл Бахмута та його околиць триває з небувалою силою.

Результати катастрофічні. Місто, яке колись налічувало близько 70 000 жителів, понівечене. За ​​словами мешканців та українських військових, бомбардування Бахмута та його околиць є небаченої раніше інтенсивності. Будівлі, які раніше були обстріляні, знову потрапили під обстріл.

Лінія фронту на околиці міста схожа на багнистий місячний пейзаж або сцену з Першої світової війни. Вночі жителі можуть почути гуркіт російських реактивних літаків, що летять у небі.

За словами солдатів, місцевих жителів і офіційного представника Міноборони США, в останні дні Україна направила підкріплення до Бахмута, включаючи спецназ і менш підготовлених бійців територіальної оборони.

Росіяни продовжують кидати на українські окопи формування Групи Вагнера, сумнозвісної воєнізованої організації, яка має прямі зв’язки з Кремлем.

Тактика РФ тут нагадує захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська, де йшли потужні артобстріли. Але у випадку з Бахмутом українська артилерія відповідає набагато активніше.

Битва за Бахмут для Росії важлива не лише для захоплення міста, а й задля виснаження ресурсів України”.

Також NYT зауважує, що "Росія може перетворити місто на ресурсомістку чорну дірку для Києва, якому доведеться виводити війська з інших пріоритетних напрямків". І підкреслює, що “Пентагон дуже непокоїть, що українці стріляють із непомірною швидкістю, особливо в таких місцях, як Бахмут, виходячи з помилкового припущення, що запаси боєприпасів на Заході необмежені”.

Видання зазначає, що у деяких районах Бахмута йдуть вуличні бої, а у місті немає світла та води. У деяких районах — моторошний трупний запах. Окупанти перетворюють місто на суцільні руїни.
Лиман та Бахмут залишаються найгарячішими точками на Донбасі.

бомбардування в Бахмуті та його околицях такого масштабу, як ніколи раніше не бачили

Мешканці та українські військові кажуть, що бомбардування в Бахмуті
та його околицях такого масштабу, як ніколи раніше не бачили.

 

Українські військові в Бахмуті

Українські військові в Бахмуті. Місто стало руйнівним виром
як для російських, так і для українських сил. (25.11.22)

 

Бахмут без світла

Бахмут. Один із небагатьох магазинів, які досі працюють без світла. (28.11.22)

 

Везуть пораненого бійця до лікарні Бахмута

Везуть пораненого бійця до лікарні Бахмута.
Напередодні через двері лікарні пройшли 240 людей. (25.11.22)

 

лікарі військового госпіталю нарахували 50 поранених, серед яких багато військових

Приблизно до обіду 25.11.22 лікарі військового госпіталю
нарахували 50 поранених, серед яких багато військових.

 

Житель Бахмута

Житель Бахмута йде однією з його порожніх вулиць.

Світлини - The New York Times