У Сєвєродонецьку так звана «влада» відкрила та опечатала квартиру містянина

У Сєвєродонецьку так звана «влада» відкрила та опечатала квартиру містянина

За добу поліцейські Луганської області відкрили 10 кримінальних проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє обласна поліція.

Всього протягом минулої доби, 30 листопада, поліція Луганської області зареєструвала 18 повідомлень про злочини та події.

Зареєстровано два факти незаконного проникнення до житла у Сєвєродонецьку та смт Білокуракине. В приватний будинок мешканця смт Білокуракіне проникли та заселилися військові рф, а квартиру сєвєродончанина відкрили та опечатали представники так званої «лнр».

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 162 КК України «Порушення недоторканності житла».

10 повідомлень зареєстровано про знищення чи пошкодження, внаслідок обстрілів окупаційними військами рф, будинків і квартир у містах Сєвєродонецьк та Кремінна.

В селищах Новолюбівка та с. Невське внаслідок обстрілу з боку окупаційних військ рф пошкоджено три приватних будинки та господарчі споруди.

Також військовослужбовці рф скоїли крадіжку майна громадян, а саме: інструмент, запчастини до трактора, пальне, одяг та свійських птиць.

Пошкоджено офісне приміщення підприємства у Сєвєродонецьку, знищено оргтехніку і документацію підприємства. В смт Красноріченське внаслідок обстрілів пошкоджено та частково знищено підприємство.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни).

Зареєстровано повідомлення за фактом мародерства у Сєвєродонецьку. Невідомі особи здійснили крадіжку мінеральних добрив зі складу одного з місцевих підприємств.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 341 КК України «Захоплення державних або громадських будівель чи споруд» за фактом захоплення рухомого та нерухомого майна однієї з комунальних установ у Сєвєродонецьку.

Вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження двох чоловіків, з якими рідні втратили зв'язок.

Як повідомлялось, поліцейські проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу на звільнених територіях Луганщини.