Постачальники повернули Луганській обласній лікарні близько 400 тисяч гривень

Постачальники повернули Луганській обласній лікарні близько 400 тисяч гривень

На користь евакуйованої Луганської обласної клінічної лікарні за реагування прокуратури стягнуто майже 400 тис. гривень

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За позовом Луганської обласної прокуратури у судовому порядку зобов’язано товариство з обмеженою відповідальністю сплатити 393 тис. гривень на користь Луганської обласної клінічної лікарні.

Прокурори відреагували на порушення законодавства під час придбання ультразвукової діагностичної системи вартістю 6 млн гривень для потреб медичного закладу.

Під час моніторингу публічних закупівель на офіційному порталі «Prozorro» встановлено, що у червні 2021 року сторони уклали договір на придбання УЗД-обладнання. При цьому до вартості товару безпідставно включено податок на додану вартість, незважаючи на законодавче звільнення від оподаткування операцій з ввезення на митну територію України медичного обладнання, необхідного для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19.

Господарський суд Луганської області задовольнив позовні вимоги обласної прокуратури у повному обсязі та стягнув на користь держави надмірно сплачені бюджетні кошти.

Вжиті заходи сприятимуть матеріальному забезпеченню обласної лікарні, що евакуювалася з окупованої території та продовжує надавати необхідну медичну допомогу, насамперед внутрішньо переміщеним особам.

Раніше повідомлялось, що затримали колаборантку, яка пропонували зрадити Україну за "сухпайки".