У Львові більше 200 ВПО з Луганщини отримали допомогу, а в Кропивницькому – 400. Як і куди звертатися

У Львові більше 200 ВПО з Луганщини отримали допомогу, а у Кропивницькому – 400

Більше 200 переселенців із Луганщини звернулися по гуманітарну допомогу у Львові на минулому тижні.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

У гуманітарному хабі для ВПО з Луганщини у Львові впродовж минулого тижня 202 переселенці з Луганської області отримали продуктові набори.

Бажаючі також мали змогу вибрати необхідні речі.

Відвідувачі хабу звертаються сюди й для консультацій, які системно надають спеціалісти служби зайнятості, юрист міжнародної організації NRC, лікар-терпапевт, психолог.

Також працівники гумцентру, діяльністю якого опікується Старобільська міська військова адміністрація, допомагають у реєстрації ВПО щодо отримання гуманітарної допомоги, співпрацюють з волонтерами та іншими організаціями.

Гуманітарний хаб у Львові працює щодня, крім вихідних, святкових днів та годин повітряної тривоги, за адресою: вулиця Рудненська, 10.

Телефон для отримання додаткової інформації щодо надання гуманітарної допомоги – 099-009-21-49.

Також у Кропивницькому за тиждень видали допомогу майже 400 жителям Луганщини.

У Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганської області в Кіровоградській області упродовж 30 листопада – 2 грудня гуманітарна допомога у вигляді продуктів харчування надана 399 жителям нашого регіону.

Координаційний центр розташований за адресою: м. Кропивницький, вул. Ч. Дарвіна, 25, каб. 80).

До того ж, 2 126 жителів Луганщини отримали допомогу в штабах в Дніпрі, Запоріжжі, Обухові та Києві у листопаді, проконсультовано понад 9 000 громадян.

Гуманітарний штаб Лисичанської міської військової адміністрації у листопаді видав гуманітарну допомогу 2 126 мешканцям Луганської області.

Зокрема, у Дніпрі продуктові набори отримали 1 358 осіб, у Запоріжжі – 358, у Обухові – 205, у Києві – 205.

Крім того, на базі Гуманітарного штабу видавали вітаміни, ковдри, матраци, постільну білизну, мило, рушники, посуд та дитячі підгузки.

9 113 громадянам надана допомога через сall центр.

Як повідомлялось, громадяни, які постраждали у результаті війни, можуть отримати грошову допомогу від Естонської ради у справах біженців.