Зеленьский вручив «Золоту Зірку» військовим, які звільняли Білогорівку та захищали Попаснянщину

Зеленьский вручив «Золоту Зірку» військовим, які звільняли Білогорівку та захищали Попаснянщину

У День Збройних Сил України Президент Володимир Зеленський зустрівся з українськими військовими, які відстоюють незалежність  країни на Сході.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Глава держави зазначив, що йому надзвичайно приємно сьогодні бути на українському Донбасі.

«Вірю, що зустрінемося в нашому українському Донецьку, Луганську, впевнений, що і в Криму», – сказав Президент.

За його словами, на сході України сьогодні найскладніший напрямок, тут захищають усю нашу державу. Водночас і на інших напрямках ЗСУ виконують складні завдання з оборони та деокупації українських територій.

Володимир Зеленський вручив захисникам державні нагороди та цінні подарунки.

Зокрема, Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» командиру 54-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ полковнику Олексію Майстренку.
Із 24 лютого 2022 року він бере безпосередню участь у відбитті відкритої збройної агресії Російської Федерації проти України. Полковник спланував і керував діями військовослужбовців 54-ї ОМБр з визволення населених пунктів Спірне Донецької області та Білогорівка на Луганщині.
Із середини вересня й до цього часу окупанти здійснили понад 50 штурмових атак на оборонні рубежі бригади із застосуванням авіації, артилерії, танків, груп спец призначенців.
Попри важку бойову обстановку особовий склад механізованих підрозділів під керівництвом Олексія Майстренка і далі тримає оборону, знищуючи ворога всіма наявними силами та засобами.

Глава держави також присвоїв звання Героя України та вручив орден заступнику командира бригади – начальнику відділення артилерії 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сухопутних військ ЗСУ підполковнику Володимиру Потєшкіну.

Із березня 2022 року він здійснює керування вогнем бригадної артилерійської групи, організовує артилерійську розвідку об'єктів противника. Увесь цей час Володимир Потєшкін уміло та якісно координує взаємодію артилерійських підрозділів бригади, забезпечує підтримку дій гірсько-штурмових підрозділів, а також вчасне та якісне завдання вогневого ураження противнику.
На його рахунку велика кількість знищеної техніки, озброєння та живої сили противника, зокрема в Київській області, Попаснянській громаді на Луганщині та в Бахмутському районі на Донеччині.

Як повідомлялось, військовий ліцей з Луганщини відзначив День ЗСУ на Київщині.