У деокупованих населених пунктах Луганщини поліцейські задокументували 24 воєнні злочини рф

У деокупованих населених пунктах Луганщини поліцейські задокументували 24 воєнні злочини рф

В шістьох населених пунктах Сватівського району в рамках формування безпекового середовища відновлено поліцейську присутність. У період з 1 грудня слідчі відкрили кримінальні провадження за фактами 24 звернень місцевих мешканців.

Про це повідомляє обласна поліція.

Серед іншого зареєстровано інформацію за фактом поранення двох мешканців селища Невське внаслідок обстрілів окупаційними військами рф.

Також зареєстровано інформацію про руйнування цивільної інфраструктури внаслідок обстрілів окупантів. Зокрема задокументовано пошкодження та знищення приватних домоволодінь, господарчих споруд.

У с. Невське задокументовано 17 таких фактів, у Греківці -3 та у с. Макіївка – 2 факти. Крім цього, в с. Невське пошкоджено господарчі споруди та техніку фермерського господарства й трактор місцевого мешканця, а в с. Макіївка пошкоджено складське приміщення та автомобіль й знищено 300 т зернових культур.

За час окупації с. Макіївка військові рф викрали у місцевих мешканців дві мисливські рушниці, розукомплектований вантажний автомобіль, електроінструмент, насосну станцію, побутову техніку, одяг, взуття та свійських птахів й худобу. У Невському окупанти викрали газові балони.

Робота у деокупованих населених пунктах Луганщини з документування злочинів російської окупаційної армії триває.

У селищах працюють слідчі поліції Луганської області та співробітники СБУ, які приймають заяви місцевих мешканців та документують кримінальні правопорушення, серед яких й воєнні злочини рф.

Всі звернення громадян за фактами кримінальних правопорушень документуються та вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснюють прокурори Луганської обласної прокуратури.

Як повіломлялось, довічне ув’язнення «світить» колаборанту, який очолив підрозділ «поліції» у захопленій Кремінній.