Росіяни розстріляли мобілізованих "зеків", ЗСУ відбили атаки окупантів на Луганщині

Росіяни розстріляли "зеків"-дезертирів, ЗСУ відбили атаки окупантів на Луганщині

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів від Стельмахівки, Площанки, Червонопопівки і Білогорівки на Луганщині та Берестового, Яковлівки, Бахмутського, Бахмута, Опитного, Курдюмівки, Майорського, Мар’їнки і Новомихайлівки Донецької області.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

За минулу добу противник завдав 7 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

За наявною інформацією, в тимчасово окупованому місті Ясинувата Донецької області, під час перевезення одного з підрозділів окупаційних військ на бойові позиції втекли близько 20 осіб зі зброєю з числа раніше увʼязнених осіб. В результаті проведення розшукових дій трьох втікачів знищено. Заходи тривають. Як кажуть, бий своїх, щоб чужі боялись.

На тимчасово зайнятій території Запорізької області, з метою поповнення поточних втрат, російські окупанти планують мобілізувати місцевих жителів. Зокрема, в місті Мелітополь Запорізької області відзначено видачу повісток чоловікам призовного віку з вимогою прибути до військового комісаріату у найближчий час.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

В той же час наші воїни збили ударний БпЛА типу “Shahed-136” та розвідувальний дрон “Орлан”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили 6 пунктів управління, 5 районів зосередження особового складу, позицію артилерії та 2 склади боєприпасів противника.

Раніше повідомлялось, що українські військові збили 14 ударних дронів типу «Shahed-136».