Що наразі відбувається на Сватівському напрямку

Що наразі відбувається на Сватівському напрямку

На Сватівському напрямку тривають позиційні бої. Зявилася інформація, що ЗСУ втратили Новоселівське.

"На Сватівському напрямку - тривають позиційні бої. Ворогу вдалося вибити ЗСУ з Новоселівського, звісно це відбулося після того, як артилерія та танки зрівняли будівлі із землею, через це утримання села ціною втрат стало не доцільним", - така інформація з’явилася на Deepstate.

Проте офіційно вона не підтверджена.

Тим часом, повідомляється, що атаки окупантів протягом 9 грудня відбиті від Площанки, Невського та Білогорівки.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Новоселівського і Стельмахівки.

На Лиманському та Авдіївському напрямках росіяни намагаються покращити тактичне положення. Зокрема, на Лиманському напрямку відкривали вогонь по Греківці, Макіївці, Площанці, Невському і Червонопопівці.

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили 4 пункти управління та 5 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки окупантів.

Керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай повідомив, що росіяни впираються, що є сили, на Кремінському та Сватівському напрямках. Намагаються створити ударне угрупування для контратак. Завдання окупантів свіжомобілізованим – будь-якою ціною виснажити українських військових до наступу на Старобільськ. ЗСУ і Нацгвардія не дають прорватися ворогу до Білогорівки.

«Вони там опираються просто завзято. Натягнули величезну кількість військ», - каже Гайдай.

У звільнених населених пунктах «Укрпошта» готова виплачувати пенсії. Вдалося налагодили там мобільний зв'язок, підвозти людям продукти харчування, надати медичну допомогу, завезти засоби гігієни.

Ще 15 осіб із Макіївки нещодавно погодилися на евакуацію. У Невському, навпаки, збільшилась кількість людей із 138 до 148, хоча повертатися до рідних домівок зараз ще небезпечно.