Протягом року видобуток вугілля в окупованій Луганшині знизився на половину

Протягом року видобуток вугілля в окупованій Луганшині знизився на половину

Окупанти пов’язують нерентабельність шахт лише зі зниженням видобутку наполовину, в Рубіжному можна отримати зарплату виключно за колабораційну діяльність – іншим доводиться виживати.

Про це повідомила Луганська ОВА.

За підсумками цього року видобуток вугілля на окупованих територіях Луганщини та Донеччини знизився на 42 %, тобто фактично наполовину.

Через такі низькі показники окупанти не планують відновлювати виробництво й поставили завдання пропрацювати процес закриття шахт.

Хоча найбільшою проблемою вугільної галузі, крім саме окупації, є примусова мобілізація шахтарів до армії росіян, адже наразі шахти у середньому укомплектовані менше ніж на 50 %.
Серед тих, хто ще залишився працювати, переважають жінки та пенсіонери.

Нема де і нема кому працювати в Рубіжному. Якщо, звісно не захотів стати колаборантом. Зарплата видається, якщо погодився влаштуватися у місцеву окупаційну адміністрацію.  

Незначні та нерегулярні виплати можна отримати за прибирання вулиць. Всі інші живуть або на заощадження, або, якщо пощастить потрапити на показову роздачу харчів, яку росіяни влаштовують для зйомок телевізійних сюжетів.

Навчальні заклади працюють один-два рази на тиждень – школярі приходять отримати або здати на перевірку виконані завдання. Регулярно відкриті два магазини та базар із завищеними цінами.