На Луганщині в цивільній лікарні наразі перебуває 100 "вагнерівців" з пораненнями

На Луганщині в цивільній лікарні наразі перебуває 100 "вагнерівців" з пораненнями

Противник продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров’я на тимчасово окупованій території для лікування поранених російських військовослужбовців та найманців приватних військових компаній.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Так, в Біловодську Старобільського району Луганської області продовжують лікування понад 100 поранених представників ПВК “вагнер”.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки і Білогорівки.

На Куп’янському та Лиманському напрямках вогневого впливу від росіян зазнали Новоєгорівка, Ковалівка, Площанка, Макіївка, Червонопопівка, Невське, Діброва. Ворог завдав удару силами армійської авіації біля Діброви.

Авіація Сил оборони протягом попередньої доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння, військової техніки та удар по позиції зенітно-ракетного комплексу противника.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 5 пунктів управління, 5 районів зосередження живої сили та склад боєприпасів окупантів.

Також, як повідомляє ЛОДА, стало відомо про ще двох загиблих жителів Луганщини внаслідок обстрілів з боку рф. Жителів Гірського – літнього чоловіка та його доньку – вбито вогнем росіян у середині травня.

На сьогодні офіційно відомо про 417 цивільних осіб, чиї життя перервала зброя ворога в регіоні. Насправді, їх набагато більше.

Як повідомлялося, біля Кремінної знаходяться вже сили оборони, але там точаться запеклі бої.