Росіяни продовжують депортувати дітей з Луганщини

Росіяни продовжують депортувати дітей з Луганщини

За три місяці росіяни виділили понад 350 мільйонів рублів на обстеження українських дітей для подальшої їх депортації.

Про це повідомила Луганська ОВА. 

Починаючи із жовтня, росіяни спрямували понад 350 млн рублів на обстеження 100 тисяч дітей на тимчасово окупованих територіях, завозили в захоплені регіони лікарів.

Останні роблять медичні огляди, щоб мати підставу примусово відправити дитину на «лікування» на рф. Повернення дітей затримують, змушуючи батьків виїжджати за ними, після чого назад родину вже не пускають через «воєнний стан» на ТОТ.

Також на Луганщині вчергове посилені фільтраційні заходи – росіяни шукають корегувальників. Почастішали випадки, коли мобільні телефони мирних громадян вилучали так би мовити «із кінцями».

Жителі окупованої частини області перед Новим роком вирішили перевірити новорічні ціни по населених пунктах регіону.  

Як результат, у захоплених у 2022 році Сєвєродонецьку і Рубіжному продукти коштують в два рази дорожче, ніж у Луганську.

Щодня росіяни несуть значні втрати на фронті та продовжують використовувати цивільні заклади для потреб лікування бойовиків.

Так, у Первомайську в приміщені місцевої школи окупанти розгорнули «польовий шпиталь» та лікують близько 100 військовослужбовців.

Крім того, в місцевому пологовому будинку, облаштованому під військовий шпиталь, проходять лікування понад 150 поранених «вагнерівців».

Раніше повідомлялось, що в самопроголошеній "лнр" затвердили "нову конституцію"