До Луганська для перевірок окупанти вивезли 30 місцевих жителів

До Луганська для перевірок окупанти вивезли 30 місцевих жителів

Із Половинкиного до Луганська для перевірок вивезли 30 місцевих жителів.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Начебто для «фільтраційних заходів» ворог заблокував село Половинкине поблизу Старобільська. Причиною стали успішні прильоти по позиціях росіян – окупанти звинувачують місцеве населення у допомозі ЗСУ. У результаті рейду вже 30 мешканців села вивезено до Луганська.

Луганськ вже називають містом-шпиталем. Таку назву найбільший населений пункт регіону отримав через кількість поранених росіян, яких останнім часом завозять у місто на лікування.
Медичні заклади та інші установи переповнені покаліченими росіянами із різних куточків держави-агресора.

Значна менша кількість поранених росіян на Біловодщині, бо більше просто не вміщають лікувальні заклади. Привозять туди виключно зеків, які були засуджені або за вбивство, або за зґвалтування. Ситуація в населеному пункті стає напруженою, оскільки місцеві так звані «правоохоронці» не гарантують безпеку цивільному населенню.

Як відомо, із 1 січня на тимчасово окупованих територіях росіяни заборонили обіг гривні. Однак місцеві ігнорують ці забаганки загарбників. Дослуховуються лише супермаркети та інші великі магазини. На ринках та маленьких крамницях продовжують приймати гривню, зокрема на банківську картку. Не зникла вона й в обмінниках, щоправда за відповідно низьким курсом.

Як повідомлялось, за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки, Макіївки, Площанки та Білогорівки.