В окупованій Луганщині посилили перевірки населення

В окупованій Луганщині посилили перевірки населення

Заробітна плата за мобілізованими працівниками на території так званої «лнр» зберігатиметься лише до липня, у Старобільську посилені перевірки населення, платіжну картку в банках у захоплених містах можна отримати лише із паспортом рф.

Про це повідомила Луганська ОВА.

На росії прийнято постанову щодо особливостей застосування трудового законодавства рф, у тому числі, на території так званої «лнр».

Нею, зокрема, жителів регіону прирівнюють до мешканців «крайнего севера».

Бо при прийомі на роботу працівників, які не мають громадянства рф, але станом на 30 вересня проживали у псевдореспубліці, до 1 липня 2023 року не застосовуються особливості регулювання, передбачені главою 50 трудового кодексу рф, а саме – стосовно особливостей праці осіб, що працюють в районах крайньої півночі та прирівняних до неї місцевостей.

Для примусово мобілізованих працівників запропоновано зберігати робочі місця, але зарплату лише до 1 липня.

Крім того, якщо евакуйований працівник не вийшов на роботу протягом шести місяців від дня інформування роботодавцем про поновлення трудової діяльності, трудові відносини з ним будуть припинені.

Також триває примусова паспортизація населення на тимчасово окупованих територіях області. Банківські установи, що діють там, вимагають для оформлення платіжних карток виключно паспорти російської федерації.

Перевірки, які відбулися в Половинкиному та Титарівці, досягли Старобільська. У зв’язку з високою ефективністю засобів вогневого ураження Сил оборони, окупанти посилили в місті адміністративний та контррозвідувальний режими.

Особливо уважно вони перевіряють мобільні телефони місцевих жителів. Особлива увага приділяється особам, у яких в списках є номери абонентів українських операторів зв’язку.

Раніше повідомлялось, що в селі на Луганщині затримали десятки місцевих із підозрою роботи на ЗСУ.