У пологовому будинку Антрацита на Луганщині окупанти влаштували шпиталь

У пологовому будинку Антрацита на Луганщині окупанти влаштували шпиталь

У пологовому будинку Антрацита на Луганщині влаштували черговий шпиталь, на підприємствах місцеві очікують кадрові чистки.

Про це повідомила Луганська ОВА.

Окупантам вдалося налагодити логістичну мережу госпіталів, яка вже майже викреслила з карти цивільні медичні заклади. Так, у Антрациті закрився навіть пологовий будинок, звідки жінок вивезли до Луганська. Облаштовано там ще один шпиталь для військових рф.

Із перереєстрацією транспортних засобів в так званій «лнр» особливо не квапляться. Поки що організовано лише попередній запис для видачі реєстраційних документів, номерних знаків та посвідчень водія. Втім, щоб навіть до цієї черги потрапити, а в майбутньому, можливо й отримати вищеназвані папірці, бажаючі повинні пред'явити паспорт рф.

Очікують у псевдореспубліці й на кадрові чистки у зв’язку з оновленням законодавства про працю.

Зокрема, з працівниками, евакуйованими після 30 вересня, підприємства і організації припиняють дію трудового договору. Якщо евакуйований не вийшов на роботу через шість місяців з дня інформування роботодавцем про поновлення трудової діяльності, роботодавець може взагалі припинити трудові відносини. 

Як довести людині, евакуйовувалася вона чи сиділа вдома та ховалася від обстрілів і що виїхала саме у жовтні, а не раніше – у підзаконних актах не вказано. А якщо примусово мобілізований по документах виявиться просто евакуйованим? Це розв’язує роботодавцю руки не тільки в полі скорочення штату, а й при виплаті поточної зарплати.

Тобто, доруйнувати і так вже хитку економіку. Яку, зокрема, у захоплених у 2022 році населених пунктах можна описати думкою одного із місцевих жителів: «Магазини працюють, але там все дуже дорого. Населення виносить майно з порожніх сусідніх будинків, бо це майже не карається».

Раніше повідомлялось, що окупанти вивезли ще 300 дітей з Донбасу