Судитимуть окупаційних "правоохоронців" з Луганщини

Судитимуть правоохоронців з Луганщини

За матеріалами слідства СБУ судитимуть ще двох окупаційних «правоохоронців».

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

У рамках роботи з документування діяльності зрадників та колаборантів на тимчасово захопленій ворогом території Луганської області слідчі СБУ завершили досудове розслідування відносно ще двох пособників рашистів, які з липня минулого року служать ворогу в окупаційній «поліції».

Задокументовано, що 42-річний безробітний із Старобільського району добровільно пішов на службу до так зв. «Марківського районного відділу мвс лнр», незаконно створеного окупантами.
Другою фігуранткою є 28-річна жителька Сватового. До війни вона працювала головним спеціалістом одного з відділів Сватівської міськради, а після окупації району працевлаштувалася на посаду інспектора міграційної служби у «Сватівському рв мвс лнр».

Зловмисники обвинувачуються у добровільному зайнятті посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, тобто у колабораційній діяльності.
Зібрано доказову базу їхньої протиправної діяльності. Правопорушникам повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Матеріали завершених кримінальних проваджень скеровано на розгляд до судових інстанцій.
Їх оголошено у розшук.

Розслідування проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Пособникам ворога загрожує до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 15 років з можливою конфіскацією майна.  

Раніше повідомлялось, що судитимуть директорку ліцею, яка закликала дітей вступити у ряди «Юнармії» на Луганщині.