У самопроголошеній "лнр" узаконили корупцію

В самопроголошеній "лнр" узаконили корупцію

У так званій "лнр" узаконили корупцію – закупівлі здійснюються у єдиного постачальника, інформація про них закрита, кваліфікаційні критерії при тендері не враховуються.

Про це повідомила Луганська ОВА.

Підвищенням рівня життя зрадникам можна назвати ухвалені днями урядом рф особливості планування та здійснення у 2023 році закупівель для державних потреб так званої "лнр" та потреб муніципальних утворень, що знаходяться на її території.

У документі це названо "спрощеннями»", але, насамперед, вони унеможливлюють прозорість та рівні умови для усіх учасників закупівель.

До прикладу, документ запроваджує можливість оперативно здійснювати закупівлі у єдиного постачальника за рішеннями замовників, у тому числі у "паперовій" формі.  

Інформація про такі тендери розміщуватиметься у закритій частині єдиної інформаційної системи у сфері закупівель, тобто ніхто навіть не дізнається.

Крім того, замовникам дозволено не пропонувати кваліфікаційні критерії постачальникам. Також відсутні вимоги до спеціальної освіти працівників замовника. Закуплятиме хто завгодно і у кого завгодно. Про конкуренцію нібито не чули.

Тим часом, для поранених окупантів, яких намагаються врятувати в Антрациті, збирають теплі речі по усьому району. У зв’язку із нестачею фінансування потрібні куртки, шапки, взуття та навіть шкарпетки. В наступну атаку – в бабусиній хустці.

Не все в порядку, м’яко кажучи, і з задоволенням фінансових апетитів російських військових. Так, у 6-му танковому полку жаліються на копієчні надходження, бо за документами ці солдати перебувають не на фронті, а на території рф і бойових завдань не виконують.

Раніше повідомлялось, що в самопроголошеній "лнр" не проводитимуть вибори.