Повідомили про підозру колишнім чиновницям з Луганщини

Повідомили про підозру колишнім чиновницям з Луганщини

СБУ викрила на колабораційній діяльності двох колишніх посадових осіб із Луганської області, які добровільно пішли на співпрацю з ворогом і погодилися обійняти запропоновані російськими загарбниками посади в окупаційних органах влади.

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Перед законом відповідатимуть дві ексчиновниці із Лисичанська та Старобільського району.
За даними слідства, 50-річна мешканка Лисичанська добровільно погодилася на пропозицію російських окупантів очолити так зв. «общий отдел администрации г. Лисичанск лнр».

До широкомасштабного вторгнення жінка працювала головним спеціалістом у Лисичанській ВЦА. Вона вітала агресію, із захопленням ділилася свою радістю від окупації Лисичанська із представниками московського пропагандистського каналу. За лояльність отримала від рашистів начальницьку посаду.

Друга фігурантка – колишня чиновниця Новопсковського районного відділу Держгеокадастру. Після окупації території Старобільського району вона підтримала загарбників. 45-річну жінку у вересні 2022 р. призначено «начальником відділу забезпечення життєдіяльності села Осинове адміністрації Новопсковського району лнр».

Стосовно цих осіб слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях проводять досудове розслідування за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України за фактом колабораційної діяльності. Правопорушницям повідомлено про підозру.

Ворожим поплічницям загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна. 

Повідомили про підозру колишнім чиновницям з Луганщини

Раніше повідомлялось, що в Лисичанську вбили та пограбували пенсіонера.