Окупанти вилучають бібліотек Луганщини художні та історичні видання

Окупанти вилучають бібліотек Луганщини художні та історичні видання

З бібліотек Луганщини вилучають художні та історичні видання.

Про це повідомила Луганська ОВА.

Так зване «міністерство освіти та науки лнр» спрямувало керівникам адміністрацій міст та районів, а також підвідомчим освітнім організаціям відповідний документ.

У ньому, зокрема, радять вилучити з фондів шкільних бібліотек на окупованій Луганщині книги зі списку, в якому 365 позицій.

Це - художня література, книги з історії, біографії, есе, які стосуються України.

Рекомендують прибрати: літературу про Голодомор в Україні, підручники та довідники з історії України, комікси, публіцистику, видану після 2014 року, книги з серії «Знамениті українці», художню літературу про «події періоду новітньої історії» в Україні і на Донбасі.

Водночас зі знищенням усього українського із Луганська на територію російської федерації евакуюють сім’ї військовослужбовців 2-го армійського корпусу збройних сил рф.

Також протягом 10 днів у окремих населених пунктах Луганської області відзначається зменшення кількості особового складу противника.

Вже стало практикою, що на передній край здебільшого відправляються мобілізовані російські військовослужбовці. В той час, коли професійні військові намагаються усіма способами залишатись в тилу.

Раніше повідомлялось, що окупанти назвали міста, де сталася «бавовна» цими днями