На окупованій Луганщині не визнаватимуть майнових документів українського зразка

На окупованій Луганщині не визнаватимуть майнових документів українського зразка

На окупованій Луганщині не визнаватимуть документів українського зразка щодо арешту, застави та вчинення інших дій стосовно нерухомого майна.

Про це повідомила Луганська ОВА.

Документи на нерухомість, видані органами влади України після так званого включення "нових регіонів" до складу рф, не визнаватимуться на окупованих територіях.

Федеральна служба державної реєстрації, кадастру та картографії загарбників розробила відповідний законопроект, який пропонує скасувати накладені Україною обмеження на нерухомість на Луганщині.

"Нібито "для виключення фальсифікації документів, а також недружніх дій, що створюють серйозні перешкоди у здійсненні громадянами рф їх прав щодо володіння, користування та розпорядження майном. Тож, не прийматимуть окремі документи, якщо вони породжують виникнення обмежень прав та (або) обтяжень нерухомого майна у вигляді застави, арешту чи заборони вчиняти певні дії на підставі актів суду чи іншого органу влади України.

Відомості про обмеження прав чи обтяження нерухомості не будуть внесені до єдиного державного реєстру нерухомості.

"Окупанти також продовжують боротися з обігом гривні, яка ніяк не скінчиться на тимчасово захоплених територіях. Так, мобільний додаток Приват24 та сайт банку більше не працюють без VPN. Йдеться про ті міста, де ще є доступ до Інтернету", - йдеться у повідомленні. 

У школах Старобільського району вчителі-колаборанти почали перевіряти гаджети дітей задля виявлення проукраїнської позиції. Смартфони оглядають раз на тиждень у всіх класах – від молодшої до старшої ланки. В одному із навчальних закладів перевіркою займається особисто директор. Він переглядає всі месенджери, соцмережі, історію браузера, YouTube та TikTok. 

Раніше повідомлялсоь, що окупанти хочуть назавжди перевести Луганщину на московський час