ГУР назвало три ймовірні напрямки наступу росіян

ГУР назвали три ймовірні напрямки наступу росіян

У Головному управлінні розвідки міноборони України визначили напрямки, на яких росія планує наступ навесні та влітку 2033 року. 

Про по це розповів представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.  

"У січні 2023 року ми зафіксували, що росія планує мобілізувати до війська від 300 до 500 тисяч людей – для забезпечення проведення наступальних операцій на сході та півдні України навесні та влітку 2023 року.

Відповідний наказ про мобілізацію 500 тисяч призовників у січні – це на додаток до 300 тисяч мобілізованих у жовтні 2022 року. І це ще одна очевидна ознака того, що путінський Кремль не має наміру припиняти війну. Ми визначили, що наступи військ РФ можуть бути у Донецькій та Луганській областях, а також, можливо, на Запоріжжі. При цьому на Херсонщині та у Криму війська рф вестимуть оборону.

Нова хвиля мобілізації у росії триватиме до двох місяців, але реалізація планів росії знаходиться у прямій залежності як від оснащення російських резервістів, так і від рівня, якості і темпів західної військової підтримки українських захисників.

Тому що такі події, як високоточний удар по окупованій Макіївці і є частиною нашого контрнаступу – резонансна велика втрата особового складу мобілізованих є не тільки свідченням безпорадності військового командування рф, але й психологічний тиск на російське суспільство, на росіян, які коливаються щодо участі у цій абсурдній війні проти сусідньої держави.

Усвідомлюючи рівень проблеми від завданого нами удару, в рф засекретили дані про загибель мобілізованих в Макіївці", - йдеться в статті. 

Нагадаємо, Сергій Гайдай розповів, коли очікувати повномасштабного наступу на Луганщині.