Окупанти перевіряють смартфони учнів на Луганщині

Окупанти перевіряють смартфони учнів на Луганщині

Відсьогодні, 11 лютого, на захопленій частині Луганщини росіяни офіційно відключили мобільний інтернет, у школах масово перевіряють смартфони дітей.

Про це повідомила Луганська ОВА.

Аби обмежити доступ до інформації громадян України на тимчасово окупованих територіях, мобільний оператор «мкс» з 11 лютого вимкнув користувачам мобільний інтернет. Хоча в окремих населених пунктах ця послуга почала зникати ще тиждень тому.

"Абонплату за пакет росіяни не змінювали. Залишилося ще видати населенню кнопкові телефони і повернутися років на 20 тому.

Тоді й не доведеться обшукувати школярів, в яких зараз масово перевіряють смартфони. Шукають будь-який контент, що пов’язував би їх з Україною. Діти вимушені бути приниженими і терпіти ці регулярні знущальні процедури", - йдеться в повідомленні.

У прифронтових захоплених населених пунктах спостерігають нестачу продуктів в магазинах, робота яких обмежена, та ліків. 

Загарбники дограбовують те, що залишилось вцілілим упродовж майже року. У Кремінній виносять навіть дрова, заготовлені ще минулоріч, не кажучи вже про меблі та якусь техніку.

Аналогічна ситуація спостерігається й у Нововодяному, що на Сватівщині. 

Нагадаємо, на Луганщині після обстрілу окупантів жінка залишилася без домівки та худоби.