"Командування військ рф не може визначитись, з якого напрямку наступати", - британська розвідка

"Командування військ рф не може визначитись, з якого напрямку наступати", - британська розвідка

Російські загарбники посилюють оборону на двох напрямках фронту – Запорізькому та Луганському, адже не можуть визначити, з якого з них ЗСУ завдадуть основного удару.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначається у зведенні, зображення з відкритих джерел вказують на те, що росія додатково посилила оборонні укріплення у центральній частині Запорізької області на півдні України, особливо поблизу села Тарасівка. Станом на 8 січня 2023 року росія встановила оборонні укріплення між містами Василівка та Оріхів Запорізької області.

За даними британської розвідки, попри нинішній оперативний фокус на східному напрямку, росія, як і раніше, стурбована охороною країв своєї протяжної лінії фронту. Про це свідчить будівництво оборонних укріплень у Запорізькій та Луганській областях, що триває, і перекидання особового складу. Лінія фронту росії в Україні становить приблизно 1288 км, а лінія фронту в окупованій росією Запорізької області – 192 км.

Великий український прорив у Запоріжжі серйозно підірве життєздатність російського “сухопутного мосту”, що сполучає ростовську область росії та Крим. Український успіх у Луганську ще більше підірве військову мету “визволення” Донбасу, що декларується росією.

“Вирішити, яка з цих загроз протидіяти насамперед, ймовірно, є однією з центральних дилем для російських фахівців з оперативного планування”, – зазначають у міноборони Британії.

Нагадаємо, ЗСУ відбили чергові атаки від Кремінної.