Програміст з Луганщини виявився колаборантом. Йому «світить» 10 років тюрми

Програміст з Луганщини виявився колаборантом. Йому «світить» 10 років тюрми

СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності мешканцям Луганскьої області, які «працевлаштувалися» в органах окупаційної влади та допомагають загарбникам легалізовувати свою «владу».

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Серед них 33-річний інженер-програміст із Лисичанська. Чоловік з перших днів окупації міста демонстрував лояльність до окупаційного режиму. За це весною минулого року загарбники призначили його начальником так званого «відділу життєзабезпечення села Мілуватка адміністрації Сватівського району лнр».

Також задокументували факти співпраці з окупантами 55-річного мешканця Старобільського району та 38-річної жительки Сватівщини.

Наразі вони добровільно очолюють так звані «відділи життєзабезпечення» сіл Лісна Поляна та Деміно-Олександрівка в окупаційних адміністраціях Марківського та Троїцького районів «лнр». Жінка раніше очолювала Деміно-Олександрівську сільраду.

Поплічникам окупантів повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність.

Правопорушникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

За виявленими фактами слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях продовжують досудове розслідування під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, двох правоохоронців з Луганщини підозрюють у державній зраді.