Окупанти вимушені відправляти ракетні системи на ремонт у росію

Окупатам доводиться відправляти ракетні системи на ремонт в росію

Окупанти мають проблеми з логістичним забезпеченням своїх підрозділів. Так, через передчасний вихід з ладу модернізованих зенітних ракетних систем С-300 та неможливість оперативно доставити бойові компоненти та провести регламентне обслуговування техніки в бойових умовах, ЗРК доводиться відправляти на заводи-виробники в росію.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ. 

Упродовж 18 лютого підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах Білогорівки, Червонопопівки і Кремінної.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник здійснив обстріли Стельмахівки, Невського, Червонопопівки, Кремінної, Діброви і Білогорівки.

Так, у Невському вогнем росіян зруйновані два приватних будинки та травмовано літню жінку, яку із контузією госпіталізували до лікарні на Донеччині.

Протягом доби російські окупанти завдали 4 авіаційних та 15 ракетних ударів, більшість з них - по цивільній інфраструктурі Хмельницької, Дніпропетровської, Донецької та Херсонської областей. Також ворог здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання ракетних ударів рф залишається високою по всій території України. 

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також по позиції зенітно-ракетного комплексу.

Сили протиповітряної оборони за добу збили 2 крилаті ракети типу «Калібр», а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 район зосередження живої сили противника.

Нагадаємо, росіяни нанесли авіаудари на Луганщині.