У Дніпрі відкрили Луганський Цифровий хаб

У Дніпрі відкрили Луганський Цифровий хаб

Для переселенців з Луганщини в Дніпрі відкрили цифровий хаб. Там безкоштовно можна скористатись комп’ютером, отримати вільний до мережі WI-FI, консультації щодо окремих можливостей та державних послуг.

Про це повідомила Луганська ОВА.

“У багатьох внутрішньо переміщених осіб, особливо похилого віку, відсутні гаджети для отримання електронних послуг, або людина потребує додаткової консультації. Тому в цій зоні вільного доступу адміністратори та консультанти навчатимуть відвідувачів користуватися порталом "Дія", допомагатимуть отримувати державні послуги онлайн та всі охочі, незалежно від віку, зможуть пройти навчання з цифрової грамотності”, - йдеться в повідомленні.

«Ці п’ять сучасних робочих місць дають змогу вимушеним переселенцям закрити потребу у доступі до інтернету та вирішенню нагальних питань у режимі онлайн. Вдячний програмі EGAP за підтримку громад Луганщини та сподіваюсь на подальшу співпрацю у питаннях підвищення цифрової грамотності населення», – розповів начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Скористатися послугами переселенці можуть в приміщенні Сєвєродонецького гуманітарного хабу за адресою: Дніпро, пр-т П.Калнишевського, 27К.

Нагадаємо, лисичанський волонтер Роман Бондар навчає дітей-переселенців комп’ютерній грамотності.