Британська розвідка визначила ймовірний напрямок наступу росіян

Британська розвідка визначила ймовірний напрямок наступу росіян

Війська рф готуються до чергових наступальних операцій у районі Вугледару, який напередодні опинився під потужним обстрілом.

Про це йдеться у звіті міноборони Великої Британії.

Зазначають, що упродовж минулих двох діб тривали важкі бої в районі Бахмута, де українські сили зберігають відкритими шляхи постачання на захід, попри поступове оточення росією протягом останніх шести тижнів.

"Південніше у Донецькій області місто Вугледар знову зазнало сильного обстрілу. Існує реальна ймовірність того, що росія готується до нових наступальних дій у цьому районі, попри дорогі невдалі атаки на початку лютого та наприкінці 2022 року", - написали у звіті.

Зокрема, фахівці поінформували: ймовірно, східне угруповання російських військ усе ще несе відповідальність за операцію поблизу Вугледара.

"Її командувач, генерал-полковник Рустам Мурадов, ймовірно, перебуває під сильним тиском, щоб покращити результати після різкої критики з боку російської націоналістичної спільноти після попередніх невдач. Проте навряд чи у Мурадова є ударна сила, здатна здійснити прорив", - резюмували в міноборони Великої Британії. 

Нагадаємо, росія проводить безуспішні наступальні дії на Луганщині.