Окупанти відтермінували відновлення Сєвєродонецька на два роки

Окупанти відтермінували відновлення Сєвєродонецька на два роки

Відновлення Сєвєродонецька росіяни відтермінували ще на два роки, а жителі почали отримувати рахунки за комуналку із завищеними обсягами споживання.

Про це повідомила Луганська ОВА.

"Заяв стосовно відновлення міста упродовж кількох тижнів після окупації лунало безліч. На різних рівнях – починаючи від місцевих колаборантів і завершуючи кремлем. За фактом, наприкінці зими маємо місто без опалення, де намагаються підготувати другий гуртожиток під соціальне житло. В першому, нагадаємо, зараз мешкає близько 50 осіб", - йдеться в повідомленні.

Однак на цьому тижні регіональна окупаційна влада озвучила ще одну обіцянку – відновити всі будинки в місті до 2025 року. Вірогідно, що деякі показові роботи розпочнуть перед псевдовиборами, які очікуються в вересні.

Тим часом рахунки за комуналку сєвєродончани почали отримувати незалежно від того, проживає людина в місті чи ні. Напередодні зими окупаційна влада обіцяла не нараховувати плату за газ та електроенергію (де вона є) через відсутність опалення. Втім, у лютому людям виставили рахунки із обсягами споживання.

Також у місті не в змозі налагодити навчальний процес. Жодна школа не пропрацювала й дня навіть у період, коли цього дозволяли і безпекова ситуація, і погодні умови.

Перевести дітей на дистанційне навчання неможливо за відсутності інтернет-зв’язку. Кабельний інтернет у Сєвєродонецьку окупанти не полагодили, а якості мобільного не вистачало для навчання. Хоча й його в місті немає декілька тижнів. А останні декілька днів туди й не додзвонишся, бо все відключено через боротьбу з партизанами.

Тож упродовж усього навчального року діти раз на тиждень приходять до школи, отримують завдання на паперових носіях, виконують його вдома та повертають вчителю для перевірки. Для якихось  консультацій в них є декілька хвилин на тиждень.

Нагадаємо, у так званій «лнр» підприємців чекає відповідальність, а держслужбовці готують архіви на вивіз.