У військах рф спостерігають масове дезертирство

У військах рф спостерігають масове дезертирство

На тлі бойових успіхів Збройних Сил України у військах рф відзначається масове дезертирство. Зважаючи на це, російські заступники командирів з політичної роботи активно проводять роз’яснювальну роботу щодо запобігання дезертирству серед російських військовослужбовців. До окупантів намагаються довести статті кримінального кодексу щодо покарання.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Зокрема, всіх загарбників лякають, що російські військовослужбовці, які з 2017 року знаходяться в статусі тих, хто самовільно залишив військову частину, отримали покарання від 4 до 12 років позбавлення волі.  

На Куп’янському та Лиманському напрямках 26 лютого росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Новоселівського, Площанки, Білогорівки, Невського, Серебрянського лісництва.

Ворожі артилерійські обстріли зафіксовано у Новоселівському, Невському, Червонопопівці, Кремінній, Діброві, Серебрянському лісництві, Білогорівці.

У районі Білогорівки противник завдав авіаційних ударів.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 4 удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. У той же час українські захисники знищили російський штурмовик СУ-25.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом минулої доби уразили склад боєприпасів та ворожу станцію подавлення супутникового зв’язку.

Нагадаємо, окупанти знову обстріляли Невське та Білогорівку.