Мобілізовані мешканці окупованої Луганщини здалися у полон та закликають інших зробити те саме

Мобілізовані мешканці окупованої Луганщини здалися у полон та закликають інших зробити те саме

СБУ допитує ще 18 учасників російсько-гібридних військ, які здалися в полон. Серед них - російські найманці-в’язні ЧВК «Вагнер», мобілізовані мешканці окупованих території Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Двоє з полонених окупантів – російські зеки, яких завербував Пригожиним до лав свого ЧВК. Після нетривалої підготовки на польовому полігоні їх відправили до Соледару та Бахмуту. За місяць після потрапляння на фронт підрозділи окупантів потрапили під мінометний обстріл українських захисників. Під час бою загарбників поранили та вони здалися в полон.

Ще одного полоненого росіянина мобілізували в Нижегородській області. Спочатку його підрозділ перебував у окупованому Сватовому. За два тижні загарбника перевели на бойові позиції в Кремінну, де його полк втратив половину особового складу. Під час боєзіткнення його також поранили й він потрапив у полон.

Більшість полонених - мешканці окупованих Луганська, Ровеньок, Стаханова, Алчевська, Свердловська, Донецька, Зугреса, Макіївки, Шахтарська. Усіх "мобілізували" російські військові та представники окупаційних правоохоронних органів посеред вулиці.

Командування розподілило їх на різні посади й відправило на бойові позиції по всій лінії фронту. Під час контрнаступу ЗСУ бойовиків захопили в полон.

Десятьох з них на позиції ЗСУ під Берестовим привели вагнерівці.

Наразі із полоненими проводять відповідні слідчі дії для документування їхніх злочинів проти України. Вони співпрацюють зі слідством та закликають співслужбовців скласти зброю.

Нагадаємо, судитимуть поліцейську-зрадницю з Луганщини.