По 15 років тюрми можуть отримати дві луганчанки за «службу» в «митниці лнр»

По 15 років тюрми можуть отримати дві луганчанки за «службу» в «митниці лнр»

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури викрили та повідомили про підозру двом громадянкам України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, у квітні та наприкінці червня 2022 року 57-річна та 46-річна луганчанки добровільно розпочали «служити» в незаконних правоохоронних органах – в структурних підрозділах державного митного комітету «лнр». Перша – на посаді «головного інспектора митного посту «Ізварине», друга – «начальника відділу митного оформлення № 4 митного посту «Красна Талівка».

Підозрювані здійснюють митний контроль та митне оформлення товарів, адміністрування митних та інших платежів, взаємодіють з так званими «органами влади лнр».

Також вони дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на тимчасово окупованій території Луганської області.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За протиправні дії жінкам загрожує до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ затримала в Лимані чиновницю-колаборантку, яка збирала для росіян персональні дані українців, що залишилися в окупації.