Судитимуть двох колаборантів, які присягнули на вірність «лнр»

Судитимуть двох колаборантів, які присягнули на вірність «лнр»

Прокурори Сєвєродонецької та Старобільської окружних прокуратур Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох колаборантів (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, в травні 2022 року 36-річний мешканець Луганщини розпочав свою «службу» у незаконному правоохоронному органі – самопроголошеній «прокуратурі Кремінського району лнр» на посаді так званого «прокурора».

Наразі він забезпечує роботу фейкового правоохоронного органу, сприяє легалізації «законодавства лнр» та насадженню окупаційного режиму держави-агресора.

Крім того, викрили ще одну колаборантку – екссекретаря судових засідань Біловодського районного суду. У липні 2022 року вона присягнула на вірність псевдореспубліці та добровільно вступила до «Біловодського районного відділу внутрішніх справ міністерства внутрішніх справ лнр».

Зараз підозрювані перебувають у розшуку, суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За протиправні дії їм загрожує до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Справи розглядатимуться у Межівському районному та Першотравенському міському судах Дніпропетровської області.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, начальник з «військового комісаріату лнр» постане перед судом.