Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента рф путіна і уповноваженої з прав дитини рф львової-бєлової. 

Про це повідомив Офіс Генпрокурора.

Відтепер російський президент має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину – незаконного примусового переміщення українських дітей.

"Це означає, що за межами росії путіна мають заарештувати та передати до суду. А світові лідери тричі думатимуть, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів. Світ отримав сигнал, що російський режим є злочинним і його керівництво та поплічники будуть притягнуті до відповідальності. Це історичне рішення для України та всієї системи міжнародного права", - написав Генпрокурор України Андрій Костін.

 Є ордер на арешт путіна!

Згідного "Римському статуту", путіна мають заарештувати та передати до суду 122 країни. 

Сама ж росія статут не ратифікувала, про що в звичній нахабній манері нагадала прес-аташе міністерства закордонних справ рф захарова. 

"Рішення Міжнародного суду не має для нас жодного значення, зокрема правового", - написала вона.

Рішення Міжнародного суду не має ддя нас жодного значення, зокрема правового", написала вона

Зазначають, що у 2014 та 2015 роках Україна звернулася до МКС із запитами щодо розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених на території України. У 2022-му році ухвалили необхідні зміни до законодавства, які дозволили Офісу Прокурора МКС повноцінно здійснювати розслідування в Україні. Найближчим часом представництво офісу Прокурора МКС запрацює в Україні.

Загалом у провадженнях, в яких Офіс Генпрокурора здійснює процесуальне керівництво, зафіксували депортацію понад 16 тисяч дітей з Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Але реальна цифра може бути значно більшою.

Нагадаємо, окупанти заманюють дітей до рф під виглядом "відпочинку" чи "лікування".