Окупаційна влада хоче створити на залишках «Азоту» технопарк

Окупаційна влада хоче створити на залишках «Азоту» технопарк

Влада самопроголошеної «лнр» хоче створити промислові індустріальні парки в Луганську та потрощеному «Азоті» у Сєверодонецьку.

Про це повідомляють змі окупантів.

Зокрема, розглядається створення індустріального парку "Луганськтепловоз".

"У сєверодонецькій агломерації є наш гігант - сєверодонецький "Азот", на його майданчику плануємо створити сєверодонецький індустріальний технопарк "Азот". Випускає це підприємство аміачні добрива, органічні спирти та кислоти. Зараз на фінальній стадії підписання з інвестором", - каже самопроголошений міністр промисловості та торгівлі так званої «лнр» Тимур Саматов.

Також повідомляється, що Луганський авіаремонтний завод відновить роботу протягом трьох місяців. Окупантам треба ремонтувати двигуни своїх гвинтокрилів. 

«Перша група вже заїхала, зараз активно робимо інвентаризацію, підписали дорожню карту і протягом трьох місяців планується запуск виробництва за основним видом діяльності. Цей завод ремонтує вертолітні двигуни, у тому числі двигуни ТВ3-117, це основний двигун на МІ-8 та МІ-17», - каже Саматов.

Нагадаємо, керівник Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк розповів, що сєвєродонецький «Азот» фактично знищений.

«Більша частина «Азоту» залишається все ж таки замінованою і несе на собі наслідки тих активних бойових дій, які були при штурмі міста. Частково там намагаються якісь дільниці розчистити виробничі. Хоча з літа вивозилось й обладнання на аналогічне підприємство у росії, і різався металолом. Тобто підприємство фактично знищене», - каже Стрюк.