Російські війська обстріляли город місцевого мешканця

Російські війська обстріляли город місцевого мешканця

Поліцейські Луганщини задокументували обстріл деокупованого населеного пункту області.

Про це повідомляє обласна поліція. 

У деокупованому с. Греківка Сватівського району Луганської області поліцейські прийняли заяву місцевого мешканця про те, що 15 березня військові рф та незаконних збройних формувань так званої «лнр» здійснили обстріл цивільних об’єктів селища, внаслідок якого один із боєприпасів знаходиться на городі його приватного домоволодіння.

У ході огляду фахівці відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Луганській області виявили вирву та хвостову частину від снаряду РСЗВ "Ураган", яка не містить вибухових речовин та є безпечною.

Поліцейські також зареєстрували повідомлення про знищення внаслідок обстрілів окупантами трьох будинків у Попасній та будинку в с. Катеринівка, пошкодження двох квартир у Лисичанську та квартири в Попасній.

За даними фактами відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Зареєстрували факт незаконного проникнення невідомих осіб у камуфльованому одязі з автоматичною зброєю до квартири місцевого мешканця у смт Новопсков.

У Лисичанську з території автостоянки невідомі незаконно заволоділи легковим автомобілем. За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк).

Також слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка) за фактом крадіжки невідомими речей, одягу, побутової техніки та іншого майна з квартири заявниці у Кремінній.

Оперативники встановили трьох осіб, які підозрюються у причетності до діяльності незаконних збройних формувань та які співпрацюють з російськими окупаційними військами.

Поліцейські вживають заходів щодо встановлення місцезнаходження п’ятьох громадян, з якими рідні втратили зв'язок.

Нагадуємо, що в поліції Луганщини створено чат-бот та Telegram-канал для пошуку та документування злочинів рф на території Луганської області. Про злочини можна повідомити тут або тут