“Бої у Попасній точились за кожну вулицю”. Військовослужбовець розповів про оборону міста

“Бої у Попасній точились за кожну вулицю”. Військовослужбовець розповів про оборону міста

Олег прийшов до ЗСУ добровольцем влітку 2014-го. Мав досвід бойових дій активної фази АТО/ООС. Згодом повернувся до цивільного життя, але з початком широкомасштабного вторгнення знову в лавах ЗСУ. У лютому 2022-го він з побратимами вирушив на захист Попасної. На той час 24-ї ОМБр імені короля Данила 8 місяців тримала смугу оборони від Зотого до Попасної.

“Коли ми перейшли на опорний пункт підсилювати піхоту, зайшли з командиром в бліндаж та по рації почули противника. Вони захопили кілька наших радіостанцій. Пропонували здатись. Командир їм кілька матерних слів сказав у відповідь, вони замовкли, і за кілька годин штурм почався”, - згадує Олег.

За його словами, бої у Попасній точились за кожну вулицю. Попри те, що сили ворога значно переважали, воїни 24-ї ОМБр тримали оборону міста настільки довго, наскільки це було можливо.

Навіть коли російські вояки контролювали більше половини Попасної, у полях, на підступах, українські захисники давали бій. Це дало змогу виграти час і дати можливість озброїтись та накопичити нові резерви.

Нагадаємо, капелан зі Сватівщини служить в 111-й бригаді ТРО.