Армія рф нарощує сили біля Авдіївки, - ISW

Армія рф нарощує сили біля Авдіївки, - ISW

Армія рф може розпочати новий наступ, полишивши спроби захопити Бахмут та Вугледар. Окупанти нарощують сили поблизу Авдіївки. 

Про це розповіли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). 

За останні дні російські окупанти зробили декілька незначних спроб наступу на півдні Бахмута. Водночас українські війська провели контратаки на південно-західній та північно-західній околицях міста. Щодо вчора, то за повідомленням українського Генштабу, наступальний потенціал російських військ у районі Бахмута знижується. Зменшується й кількість бойових зіткнень у самому місті в останні дні.

За даними ISW, російські війська наразі нарощують темпи своїх наступальних операцій в районі Авдіївки з метою оточення населеного пункту.

"Не виключено, що російські війська роблять це шляхом своїх операцій в районі Бахмута і наступу в районі Вугледару, що зупинився", – зазначили в Інституті вивчення війни. В приклад наводять ситуацію з особовим складом 136-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади рф, яку раніше перекинули під Вугледар, а наразі частину – ближче до Авдіївки.

"Російські війська можуть розпочати або активізувати наступальні операції на нових напрямках, але ці операції, швидше за все, не принесуть відчутних результатів, оскільки загальний весняний наступ росіян наближається до кульмінації", - кажуть американські аналітики.  

Армія рф нарощує сили біля Авдіївки, - ISW

Нагадаємо, окупанти відправляють на фронт строковиків з Південної Осетії.