Хризантема – універсальна та шляхетна квітка

Ці чудові, сповнені гідності квіти є ототожненням внутрішнього спокою та сильних, але стриманих почуттів. Воно й не дивно, адже їх цвітіння припадає на той час, коли інші квіти вже відцвітають, а природа готується до приходу холодів. Саме тоді й настає панування хризантем. Їх тендітні кольорові пелюстки можна порівняти із останніми промінчиками сонця, що, прославляючи життя, стійко тримаються аж до перших заморозків.

хризантема

В культурному розведенні існує декілька тисяч сортів цих квітів, інколи зовсім не схожих між собою. Проте, незалежно від сорту, хризантема є однією з найуніверсальніших букетних рослин, купити її у подарунок доречно особі будь-якого віку та соціального стану, жінці, чоловікові і навіть дитині. Саме тому рослину охоче включають до своїх каталогів квіткові магазини, саме тому флагман національного квіткового бізнесу – компанія Украфлора завжди має в асортименті декілька десятків сортів різнокольорових красунь-хризантем, аби задовольнити найрізноманітніші смаки покупців.

Багатогранна квітка

За зовнішнім виглядом ці рослини такі різні, що інколи важко повірити в їхню спорідненість. Саме це надає змогу вибрати доречний букет під кожну нагоду. За основними ознаками хризантеми бувають:

  • кущові (одна гілочка містить декілька бутонів) та одноголові (принцип розташування «одна гілка – одна квітка»);
  • дрібноквіткові (3-5 см в діаметрі) та крупноквіткові (кращі сорти сягають 20 см в діаметрі);
  • прості, напівмахрові (з відкритою серединою та одним або декількома рядами пелюсток) та махрові (з рівномірно пухнастою голівкою);
  • за формою бутона – анемоноподібні, пласкі махрові, напівсферичні, сферичні, помпонні, кучеряві, променисті;
  • забарвлення буває будь-яким: однотонним, дво- та трикольоровим, з м’яким, поступовим або чітким переходом від кольору до кольору.

Ці ознаки комбінуються довільним чином, тож інколи хризантеми схожі на прості ромашки або айстрочки, а інколи на розкішні пишноголові жоржини. Відповідно коливається й ціна – деякі сорти коштують зовсім недорого, у той час як елітні одноголові хризантеми належать до преміум-сегменту.

Переваги квітки

Окрім різноманітності екстер’єру, до переваг цієї чудової букетної рослини також належать:

  • невибагливість, здатність при мінімальному догляді зберігати у зрізці свіжий вигляд до 2-х тижнів;
  • здатність створювати естетично привабливі тандеми з іншими квітами;
  • доступність у будь-яку пору року та стабільність ціни.

купити хризантему

Хризантеми мають чудовий вигляд і в простих букетах і в складних дизайнерських композиціях, у чому можна переконатися, переглянувши фото на сайті Ukraflora. Тож придивіться до цієї квітки уважніше, оцініть її переваги та зробіть вибір на її користь!