Луганська федерація шахів запрошує дітей на навчання

Луганська федерація шахів запрошує дітей на навчання

Для дітей-переселенців з Луганщини, які зараз мешкають у Києві, оголосили набір у групу для навчання грі у шахи.

Про це повідомляє Луганська обласна федерація шахів.

Заняття відбуватимуться як в онлайн-режимі, так і «вживу» на безоплатній основі для дітей віком від 9 до 15 років включно. Початок навчання – у квітні поточного року, в залежності від строків формування групи.

На заняттях діти отримають не лише теоретичні знання і практичні навички гри, але й можливість надалі брати участь у кваліфікаційних турнірах з присвоєнням спортивних розрядів. Заявки приймаються за посиланням.

«Гра у шахи одночасно розважає та розвиває. Не дивлячись на те, що зараз усі мешканці Луганщини знаходяться у різних частинах країни та навіть світу, Луганська обласна федерація шахів продовжуватиме заохочувати наших земляків до гри у шахи. Для цього ми активно співпрацюємо зі спортивними організаціями нашого регіону. Прикладом такої співпраці є онлайн-турніри для осіб з інвалідністю, проведені за ініціативи Луганського регіонального центру «Інваспорт» або серія уроків «Шаховий дебют» для школярів з Луганщини, які проводяться у співпраці з Луганським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України. Усім, хто цікавиться шахами, ми будемо сприяти, щоб люди мали змогу вивчати шахи та приймати участь у турнірах», - розповів виконавчий директор Луганської обласної федерації шахів Олег Столяревський.

З іншими новинами та анонсами Федерації можна ознайомитись на її сторінці у Facebook.

Нагадаємо, луганчанка стала лауреаткою премії у Міжнародних Європейських іграх.