Луганський центр підтримки молодіжних ініціатив переміг у бузнес конкурсі від USAID

Луганський центр підтримки молодіжних ініціатив переміг у бузнес конкурсі від USAID

Луганський центр підтримки молодіжних ініціатив – переможець Програми USAID «Мріємо та діємо», що допоможе молоді розвинути бізнес.

Про це повідомила Луганська ОВА.  

Обласний комунальний заклад «Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень» став переможцем Програми USAID «Мріємо та діємо».

Вона спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни.

Проєкт має посилити спроможність існуючих молодіжних центрів запроваджувати інноваційні напрямки роботи з молоддю, будувати стійкі моделі розвитку, залучати фінансування та працювати з даними для планування діяльності та обґрунтування своєї ефективності роботи у громаді за допомогою індексу повернення інвестицій (ROI). 

Також передбачено створення сприятливого середовища для розвитку, навчання та самореалізації молоді в громадах шляхом розширення їх економічних можливостей, розвитку громадського активізму, підвищення соціальної згуртованості, просування рівності, толерантності та інклюзивності, а також сприяння впровадженню стійких і системних змін в молодіжній політиці у громадах у співпраці з відповідними органами місцевої влади, громадським та приватним секторами та, безпосередньо, молоддю громади.

Участь у проєкті передбачає:

  • розширення економічних можливостей через молодіжні інновації, підприємництво та готовність до розвитку кар’єри;
  • організацію серії програм та заходів з метою поглиблення знань молоді з підприємництва, здобуття знань щодо можливостей у отриманні фінансування для розвитку бізнесу, а також необхідних навичок для реалізації власних ідей. У рамках окремої менторської програми молоді підприємці громади отримають консультації з оптимізації бізнес процесів;
  • підвищення громадянської активності молоді;
  • посилення потенціалу молоді бути рушійною силою українського плюралізму та розбудови;
  • створення та підтримка молодіжних просторів;
  • створення сталих, безпечних та інклюзивних центрів 21-го століття, де надаватимуть якісні послуги для молоді, а також підтримка та розвиток вже існуючих просторів у громадах.

Команди молодіжних просторів отримають знання та навички, що забезпечать їхню стійку та системну роботу, отримають менторську та грантову підтримку.

Нагадаємо, сєвєродонецька тенісистка виграла турнір у Швейцарії.